Staza zdravlja

Man Intimo team

Koliko često menjate veš?

KOLIKO ČESTO MENJAMO DONJI VEŠ? A koliko bi trebalo?!

27709655_2074651352813294_4225499011950242216_o

Statistika kaže da svaka peta osoba isti par gaća nosi više od jednog puta, bez pranja u međuvremenu. Jedan od pet prolaznika na ulici, jedan od pet kolega sa posla, jedan od pet komšija kojima se ljubazno javljate u liftu.

Najređe to rade oni koji nisu u braku ili vezi. Očigledno je da žene imaju pozitivan uticaj na muškarce, barem kada je o higijenskim navikama reč. Istraživanje pokazuje i da su žene uglavnom zadužene za pranje i peglanje veša, a muškarci to čine isključivo kada su primorani.

Kakav nam je veš potreban i koliko ga često treba menjati?

Veš treba redovno menjati, pogotovo posle tuširanja. Koliko puta dnevno, to zavisi od okolnosti i vas samih. U svakom slučaju da ne menjate veš danima to je neprihvatljivo u svakom smislu.

Sve je stvar lične higijene, a ukoliko se znojite više nego inače, donji veš morate redovno menjati. Opet bakterije, opet infekcija i opet problem u nedogled. Toplo i vlažno okruženje je kao izmišljeno za sve one intimne bolesti koje vam ne trebaju.

Kada je reč o materijalu najbolji izbor je definitivno pamuk. Veštački materijali, sintetika ne omogućavaju da vaša koža diše.

Takođe i neudoban veš može dovesti do iritacije kože. Bilo koji donji veš koji je isuviše uzak da se trlja o kožu, nije dobar za vas.

Dakle nosite veš od prirodnih materijala i menjajte ga posle svakog tušitanja, što ne mora biti svaki dan. Takođe vodite računa i o zdravlju i higijeni vaše intimne regije i nikad ne oblačite donji veš dok dobro ne osušite i ne obrišete i poslednju kap vode, jer je vlažna koža u kobinaciji sa mračnim i toplim mestom, kakva je naša intimna zona, idealno za razvoj baktrerija, gljivica, neprijatnih mirisa.

I na kraju jedan savet, slobodno spavajte bez donjeg veša.

Man Intimo gel

Najprodavaniji gel za intimnu higijenu muškarca. Dostupan u apotekama.

Poslednji članci

Petar Stanković

Man Intimo team Cigarete vs. koža Toksini iz cigarete sužavaju krvne sudove što dovodi do smanjenog protoka kiseonika, a time dolazi starenja …

Petar Stanković

Ma Intimo team Da li je bolje tuširati se pre spavanja ili ujutru? Preporučuje se tuširanje pre spavanja a evo i zašto: …

Petar Stanković

Man Intimo team Šta biste dali da imate još jednu ruku?!  Moderan način života uzima svoj danak… Sve je više obaveza koje …

Naše društvene mreže

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.