Staza zdravlja

Politika kolačića

Šta su kolačići?

Kolačići su tekstualne datoteke koje mogu koristiti sajtovi kako bi se iskustvo učinilo efikasnijim za korisnika. Oni sadrže osnovne informacije o pregledavanju Interneta i zahvaljujući pretraživaču se prepoznaju svaki put kada korisnik poseti sajt.
 
Oni se koriste da bi sajt mogao da radi, ili da radi efikasnije kao i da pruža usluge korisnicima. Prema važećim zakonskim propisima na vaš uređaj možemo spremiti kolačiće ako su neophodni za rad ove stranice. Za sve druge vrste kolačića potrebna nam je vaša dozvola. Svrha ovih pravila je da vam pružimo potrebne informacije u vezi sa korišćenjem kolačića i čuvanjem takvih kolačića na vašem uređaju kada pristupite našem sajtu kako biste mogli da izvršite izbor da li želite da omogućite da kolačići budu stavljeni na vaš uređaj..
 
Vaša saglasnost se odnosi na ovaj sajt.
 
Ova politika kolačića ima specifičnu svrhu ilustrovanja tipova, načina korišćenja i pružanja smernica o aktivnostima za odbacivanje ili brisanje kolačića na sajtu, po želji.
 
Za više informacija o nosiocima obrade vaših ličnih podataka, pogledajte u delu o politici privatnosti na sajtu.
 
U bilo kom trenutku možete onemogućiti kolačiće u pretraživaču; podsećamo vas da ova opcija može ograničiti mnoge funkcije sajta.
 
BizPass d.o.o. Niš se pridržava propisima sadržanim u Zakonu u vezi sa zaštitom ličnih podataka.

Koje kolačiće koristimo?

Tehnički kolačići:
 
Ovo su kolačići koji korisnicima omogućavaju da pregledaju naš sajt i koriste različite opcije i usluge koje nudimo, kao što su, na primer, identifikacija sesije pretraživanja, pristup njihovom korisničkom panelu za upravljanje modulima i upravljanje domenima, korišćenje sigurnosnih funkcija prilikom navigacije i plaćanja.
 
Kolačići za profilisanje trećih lica:
Koristimo razne dobavljače koji mogu da instaliraju kolačiće za pravilno funkcionisanje usluga koje pružaju. Ako želite informacije o ovim kolačićima nezavisnih proizvođača i kako ih onesposobiti, molimo vas da pristupite linkovima u donjim tabelama.
Takođe, na stranici http://www.youronlinechoices.com/uk/your-ad-choices možete pogledati informacije o oglašavanju kao i onemogućiti ili omogućiti navedene kompanije da rade sa operaterima sajtova da prikupljaju i koriste informacije za reklamiranje.
Tehnički kolačići za pravilno funkcionisanje usluga trećih strana
 
Ovi kolačići omogućavaju nam da nadgledamo performanse sajta. Ispod se nalazi lista usluga koje se koriste i veze sa odgovarajućim stranicama politike privatnosti.
Statistički kolačići i merenje publike trećih lica:
To su kolačići koji nam omogućavaju praćenje i analizu ponašanja korisnika našeg sajta. Kroz ove kolačiće smo u mogućnosti da pratimo navigaciju korisnika na sajtu kako bi poboljšali osnovne analize podataka. Ovi kolačići (veb stranice trećih strana) pružaju anonimne / zbirne informacije o tome kako posetioci navigiraju na sajtu.
Na primer, one dobijene pomoću usluge Google Analitics, koja pruža alate za merenje profila pretraživanja veba.
 
Google analitika
Statistički sistem – analitički kolačići
Profilisanje kolačića za reklamiranje i ponovno oglašavanje
Ovi kolačići (reklamne usluge nezavisnih proizvođača) koriste se za slanje oglašavanja i personalizovanog sadržaja na osnovu istorije pregledanja na samoj lokaciji.
Google Advords 
Usluga ponovnog oglašavanja i konverzije – kolačići za ponovno oglašavanje i konverzije
Kolačići društvenih medija
 
Ovi kolačići nezavisnih proizvođača koriste se za integraciju nekih široko rasprostranjenih funkcionalnosti glavnih društvenih medija i pružaju ih unutar sajta. Konkretno, oni dozvoljavaju registraciju i autentifikaciju na sajtu putem Facebook / google +.
Facebook
Google+
veb svetionik
BizPass d.o.o. Niš koristi veb svetionike, ovi elementi su slike koje se nalaze na veb stranici ili u e-mailu i služe da prate onlajn ponašanje korisnika koji posećuju naš veb sajt ili primaju jedan od naših biltena.
Svrha korišćenja ove tehnologije je da prati aktivnosti korisnika, kao što su oblast posećene lokacije i vreme provedeno u pregledu.

Instrukcije onemogućavanja kolačića u pretraživačima

Ako koristite Internet Ekplorer

U pretraživaču Internet Ekplorer kliknite na „Alatke“ i zatim „Internet opcije“. Na kartici Privatnost u delu Setings pomerite klizač da blokirate sve kolačiće ili da biste omogućili sve kolačiće, a zatim kliknite na dugme U redu.
 
Ako koristite Firefox pretraživač
 
Idite na „Tools“ u meniju pretraživača i izaberite „Opcije“ meni kliknite na karticu „Privacy“, otčekiraj „Prihvati kolačiće“ i kliknite na OK.
 
Ako koristite Safari pretraživač
 
U pretraživaču glasanja izaberite meni „Izmeni“ i izaberite „Preference“. Kliknite na „Privatnost“. Potvrdite „Blokiraj kolačiće“ i kliknite OK.
 
Ako koristite pretraživač Google Chrome
 
Kliknite na Chrome meni pregledača. Izaberite „Podešavanja“. Kliknite na „Prikaži napredne postavke“. U delu „Privatnost“ kliknite na dugme „Postavke sadržaja“. U odeljku „Cookies“, izključite opciju „Dozvoli sajtovima da čuva i čita kolačiće“ i uklučite opciju „Blokirajte kolačiće treće strane“, a zatim kliknite na OK.

 
Ako koristite bilo koji drugi pretraživač, pogledajte podešavanja pretraživača kako se upravlja kolekcije.