Staza zdravlja

Kada kod urologa?

Datum objave: 29.01.2021.

     Kada primetite osip, crvene tačkice ili crvenilo glavića i kožice, neprijatan miris i smegmu vreme je da posetite urologa. Ovo mogu biti simptomi koji nam ukazuju na:
        1.  Gljivice Ako se radi o gljivicama, vrlo lako ćete zaraziti drugu osobu s kojom imate odnos. Glavni simptomi gljivica na glaviću i kožici penisu su osim crvenih i belih tačkica, pojačano crvenilo i svrab. Takođe, gljivice mogu prouzrokovati neprijatan miris kao i nastanak smegme.Kako ih sprečiti:Pazite na svakodnevnu i detaljnu higijenu intimnog područja,Koristite lagane sapune i gelove za tuširanje – uvek birajte gelove za intimnu higijenu. Pri polnom odnosu koristite kondome i lubrikante. Testirajte se takođe i na polne bolesti nakon menjanja partnera. 
       2.  Upalu glavića i kožice penisa Ova upala je takođe praćena crvenilom i svrabom. Šta možete uraditi: Posvetiti posebnu pažnju higijeni. Nabavite blaži sapun ili gel. Perite se mlakom vodom, ne vrućom. Najbolje je da koristite gelove za tuširanje koji su posebno prilagođeni i namenjeni intimnoj regiji. Promenite prašak za pranje rublja i uzmite blaži omekšivač. Ako simptomi ne nestaju kroz nedelju dana, javite se urologu na pregled i za savet. 
       3.   Prečesti seksualni odnosi ili masturbacije Ukoliko imate prečesto seksualne odnose ili masturbacije možete prouzrokovati takođe nastanak crvenila, perutanja kože i svraba.
      Šta možete uraditi?
   Uz pravilnu negu, problem će proći sam od sebe, Nabaviti umirujući gel ili kremu koji će smanjiti perutavost i svrab. Pojačana fizička aktivnost, znojenje i gojaznost su takođe uzroci nastanka ovih i sličnih problema. Muškarci koji se često bave sportom i fizičkim aktinostima su barem jednom doživeli gore navedene probleme. Oni su česti ako se inače više znojite ili imate višak kilograma pa vam se koža trlja o kožu. Dakle, uzroci crvenila kože penisa i glavića, svraba, ojeda, osipa, neprijatnih mirisa, smegme mogu biti brojni. Kako biste izbegli ove neprijatnosti preporučuje se upotreba gelova za intimnu higijenu. Od nedavo i kod nas možete naći gel za tuširanje koji je posebno prilagođen i namenjen higijeni intimne regije kod muškaraca. Man Intimo je posebno namenjen muškarcima, deluje preventivno ali i otklanja brojne neprijatnosti. 
 
PREUZETO SA SAJTA: www.drbrkic.com

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.